Fantastisk lax
Jag är ju ett stort fans av fisk, dels för att man mår gott av den, och så är den relativt billigt om man drar upp dom själv förstås. Den här rätten är ju så lätt att den går att förbereda för den som har knappt om tid, men rätten i sig blir ändå lite festlig för en helgmiddag....eller vardag!...😉
Ha en alldeles underbar helg på er!...
 
 
4 portionslaxbitar
75 g färskost pepparotsmak
Salt o peppar
4stora skivor parmaskinka alt bacon
Pressad saft från en halv citron
1dl vit vin
Färsk pasta för fyra
1ask coktailtomater
Några nävar ruccola
Olivolja
 
Gör så här:
Tina den frysta laxen. Gör en skära längs varje filé. Fyll skårorna med färskosten. Krydda  på med salt o peppar. Linda en parmaskinka runt varje filé. Lägg i en ugnsfast form, Slå över vinet och citronsaften. In i ugn i 15min i 225g. Koka pastan enligt beskrivning. Dela tomaterna och lägg dem ner i den färdigkokta pastan tillsammans med rucolan, halverade tomater ringla lite olivolja. Lägg en skopa pasta på varje tallrik och lägg över en laxfile ovan på. Serveras pronto!!!
 
#1 - Mårtenssons kök

Ja, vi är ju helt och hållet på din sida, fisk är något av det bästa vi vet. Det låter väldigt gott när det slås lite vin och citronsaft i formen, det ska garanterat provas!

Svar: De ska ju vara nyttigt mat o vi skulle nog må bra av att äta fisk oftare.. Iaf hemma hos oss om jag o hälften min fick bestämma!.. Men snart då flyttar den "lille" i då äter vi va vi vill o när vi vill!...;)
Tinas skåpmat

#2 - Ulrica {Från sött till salt}

Ser hur gott ut som helst. Måste testas. :)

Ha en fin torsdag.

/Ulrica

Svar: Tack för din kommentar! Ja det blev riktigt gott, så tyckte även resten av familjen som tur var. Jag tycker att Pepparotsosten gör sitt!
Tinas skåpmat