Cesarsallad må vara en riktig klassiker bland salladsrecept, och den är riktigt matig , enkel och god. Dressingen är inte svår att göra så köp då för guds skull inte färdig, den är bra mycket godare o mindre "kolijox" i den!
Ha det bäst!..
Romansallad
Rödlök
Brödkrutgoner
Västerbottenost
Mixade plommon Tomater
Rödlök
Brödkrutgoner
Västerbottenost
Mixade plommon Tomater
Bacon
caesardressing:
caesardressing:
50 g ansjovis,
1 ägg,
1 vitlöksklyfta,
1 dl kallpressad rapsolja,
1 msk naturell senap
Salt och peppar
Gör så här:
Stek bacon knaprigt och låt fettet rinna av på hushållspapperet. Ta gårdagens bröd och skär i kuber. Stek dom gyllenbrun i stekpanna. Häll över olja och flingsalt mot slutet av rostningen.
Mixa ihop alla ingredienserna till dressingen utom oljan med en stavmixer. Tillsätt oljan i fin en stråle under mixningen.
Skala och skär rödlöken i fina strimlor. Blanda ihop med delad romansallad, brödkrutongerna, och hyvlad västerbottenost. Blanda i dressingen. Lägg upp på tallrik. Fördela bacon över salladen. Dekorerna med tomaterna. Avsluta med lite mer hyvlad västerbottenost, svartpeppar och flingsalt.
Mixa ihop alla ingredienserna till dressingen utom oljan med en stavmixer. Tillsätt oljan i fin en stråle under mixningen.
Skala och skär rödlöken i fina strimlor. Blanda ihop med delad romansallad, brödkrutongerna, och hyvlad västerbottenost. Blanda i dressingen. Lägg upp på tallrik. Fördela bacon över salladen. Dekorerna med tomaterna. Avsluta med lite mer hyvlad västerbottenost, svartpeppar och flingsalt.
Voilà!!...🍴🍷
.
0