Cesarsallad med bacon
 Cesarsallad må vara en riktig klassiker bland salladsrecept, och den är riktigt matig , enkel och god. Dressingen är inte svår att göra så köp då för guds skull inte färdig, den är bra mycket godare o mindre "kolijox" i den!
 Ha det bäst!..
 
Romansallad
Rödlök
Brödkrutgoner
Västerbottenost
Mixade plommon Tomater
Bacon
caesardressing:
50 g ansjovis,
1 ägg,
1 vitlöksklyfta,
1 dl kallpressad rapsolja,
1 msk naturell senap
 Salt och peppar
 
Gör så här:
Stek bacon knaprigt och låt fettet rinna av på hushållspapperet. Ta gårdagens bröd och skär i kuber. Stek dom gyllenbrun  i stekpanna. Häll över olja och flingsalt mot slutet av rostningen.
Mixa ihop alla ingredienserna till dressingen utom oljan med en stavmixer. Tillsätt oljan i fin en stråle under mixningen.
Skala och skär rödlöken i fina strimlor. Blanda ihop med delad romansallad, brödkrutongerna, och hyvlad västerbottenost. Blanda i dressingen. Lägg upp på tallrik. Fördela bacon över salladen. Dekorerna med tomaterna. Avsluta med lite mer hyvlad västerbottenost,  svartpeppar och flingsalt. 
Voilà!!...🍴🍷
.