Pasta med salsa verde och lufttorkad skinka
Yeee! Snart är det semester och jag räknar ner för fullt o laddar med sommarmat. Detta recept är hämtat ur ICA Buffé nr 6 och fastnade direkt för det då jag både älskar rucola och basilika, och mer där till som var med i denna pastarätt. Lätt att plocka med sig i picknick korgen, så det blir att göra det fler gånger med kanske andra tillbehör.
Ha det bäst mina matvänner!...☀
 
300g färsk pasta
1/2dl pinjenötter
2vitlöksklyftor
1kruka basilika
1kruka persilja
1/2dl kapris
4 Sardellfiléer
2msk färskpressad citronsaft
2dl olivolja
1tsk crema di balsamico
Salt o Svartpeppar
Rucola och lufttorkad skinka alt Salmi
 
Gör  här:
Rosta pinjekärnorna i en torr, het stekpanna tills de får lite färg. Ta från värmen.
Skala vitlöken. Plocka örterna. Mixa vitlök, örter och pinjenötter med stavmixer eller i en liten matberedare. Tillsätt kapris, sardeller, citronjuice och olivolja, fortsätt mixa till en grön sås. Smaka av med balsamico, salt och svartpeppar. 

Koka pastan. Häll av och blanda med såsen. Lägg upp på ett fat och toppa med rucola, luftorkad skinka, salami