Gnocchi med tomat och kyckling
Denna middag blev en rätt med lite stuts i och man väljer ju själv styrkan här med samba oeleken. Det blev att improvisera eftersom inte alla ingredienser fanns hemma och då blir det att dra ifrån o lägga till men original receptet finns HÄR. Jag lade till färskriven ingefära som jag tycker passar så bra till tomater och kyckling. Det Vita vinet fick ersättas av balsamvinäger, för det kändes onödigt att öppna 1 flaska för en dl. Och lite råsocker som höjer ju sötman i tomaterna, men det väljer man ju också.  Till tomatsåsen och kycklingen skulle det vara stekta små potatiskuddar, men vår butik hade inte färsk gnocchi utan det fick bli Barillas pasta gnocchi. Men jag kommer mesta gång att göra det med Gnocchi - njåcki, inte gnåttshi!....😁
Ha det gott!🍴
 
 500 g filé av kycklinglår
1 finhackad gul lök
2tsk sambal oelek       
1 msk färskriven ingefära                 
1burk Delizie Plommontomater
1tsk råsocker
1 dl vatten                      
1/2 dl balsamvinäger
1 påse färsk bladspenat (80 g)
500g Gnocchi
2 msk finhackad persilja
Flingsalt
nymalen svartpeppar
Olivolja
 

Gör så här:

Bryn kycklingen i olivolja i en gryta. Salta och peppra. Tillsätt lök och sambal oelek, ingefära. Fräs 1 minut.  Tillsätt plommontomat, balsamvinäger och vatten. Låt det småputtra under lock ca 30 minuter tills kycklingen blir riktigt mör.  Lyft av locket och låt puttra på ytterligare 10 minuter. Vänd ner  spenaten just innan servering.

  Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Salta, peppra och vänd runt med persilja i pannan.

Riv över ev lite Västerbottensost!