Vilken fantastisk sommar vi har haft, vi är nu laddad med både energin värme så det borde räcka till nästa år. Det har blivit mest lättare mat nu när det varit så varmt. När det blev strandhäng gjorde jag en matig sallad, en typ"grekisk"
pastasallad... uppskattas av alla som gillar salta oliver och en syrlig fetaost, luftorkad skinka.
Passar även som en bufférätt.
Ha det bäst!
200g färsk pasta penne
Olivolja
1 gul paprika
1/2 skalad urkärnad skivad gurka
1liten purjolök
1 påse rucolasallad
1 brk marinerad fetaost
Svarta oliver med el utan kärnor( kom bara ihåg att påminna sällskapet)
Dressing:
1/2 dl oljan från fetaosten
3 msk vit balsamvinäger
Salt o Peppar
Gör så här:
Koka pastan enl anvisningar. Spola med kallt vatten och tillsätt lite olivolja så de inte klibbar ihop.
Blanda ingredienser till dressingen. Skölj och skär grönsakerna. Blanda dem med pastan, fetaost, oliver och häll över dressingen. Blanda sist ner rucolasallad. Servera painriche, luftorkad skinka el rökt skinka
.
0