Pasta penne à la Västerbotten
 Så skönt det är med ledighet efter en arbetshelg, igår blev det inte många knop tanken var att ta och fixa putsning av något fönster på övervåningen, men Inga här hemma var tusen så lat.
Hon satte Kärcher fönstertvätten på laddning men mer blev det inte, och jag hade efter en lång pw intagit soffan och mådde inte uschligt där kan jag meddela!..😁
Nu till er som behöver pastaladda!....
 Om men latmasken drog förbi så snodde jag ihop en god middag till mig själv och "lilldrängen"(som faktiskt är19 år) 😜
Ha det bäst!
 
500 g färsk pasta penne
300 g rimmat bogfläsk
1/2 msk smör
2 dl grädde
1  dl mjölk
 2 dl vatten
1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
2 msk fint hackad färsk rosmarin
2 dl riven Västerbotten ost +lite till att toppa till serveringen
rivet skal av ½ citron
1 msk flytande kycklingfond
Salt o svartpeppar

Gör så här:

Strimla fläsket och bryn det några minuter med smör i en stekpannan. Koka pastan enl anvisning. Låt den färdiga pastan rinna av i durkslaget. Slå sedan tillbaka det i pannan och blanda med fläskbitarna och riven citron. Sjud upp grädde och mjölk  vatten. Red av med majsstärkelse löst i vatten och vänd ner den rivna osten. Krydda med hackad rosmarin, kycklingfond och sjud såsen i 5 minuter. Blanda fläsksåsen med pasta  Salta på peppra efter tycke o smak. Toppa med lite med riven vb  innan serveringen.

Servera med en blandad sallad och cocktailtomater.