French toast i muffinsform
 Det börjar att vara riktigt skönt ute nu, temperaturmässigt så får det gärna vara kallt om nätterna l plusgrader om dagarna. Idag på morgonen blev det en lång prommenadrunda, känns skönt att få ta på sig Nikeskorna nu när snön är borta. När vi kom hem så blev klockan så pass mycket att det blev en blandning av frukost o lunch. Då blev denna rätt passande. Lite kladdigt att knöla till men gott.
Ha en fin vecka som kommer!..
 
  
6 portioner
3  ägg  
2 msk grädde  
1 tsk kanel  
1/4 tsk färsk riven muskot  
6 skivor  fullkornsbröd  
6 skivor delvis stekt bacon (10 minuter i ugn )  
1 litet hjul av brieost , skuren i 6 bitar  
6 mindre ägg  
salt och peppar  
 
Gör så här :

Värm ugnen till 275g .

Smörj  insidan av varje muffinsform(muffinsbleck)ordentligt Vispa ihop ägg , grädde , kanel och muskot i en bunke. Kantskär bröden.  Doppa varje bit bröd i äggsmeten och  tryck sedan de lätt in i en muffinsform. kläm till i mitten för att göra en slags form för fyllningen.

Placera en bit av brie i botten av formen, trycka ner lätt . Linda en bit av den delvis stekta baconet runt mitten , utanför toasten. Knäck ett ägg över varje kil av brie. Placera muffinsbläcket på en plåt i ugnen och grädda i 15-20 minuter , tills bacon och toast är riktigt krispigt och ägget är fast . Låt svalna något i formen innan du tar bort dem . Servera på en bädd av ruccola. Salt o peppar

 
 
 

 #1 - Duka Upp

Det här var en smart lösning! Har själv gjort detta i våffeljärn alldeles för många gånger och det blir... ja, våfflat. Och lite utsmetat, liksom. Ska definitivt prova din variant! :)

www.dukaupp.se

Svar: Ja det blev inte så tokigt! Enda är att tänka på att smörja formen ordentligt, och de ägg som ska knäckas i mitten måste vara ägg model mindre!...;)
Tinas skåpmat