Uova in purgatorio bolognese
 
 Vi har här "rivstartat" i två veckor, det har blivit så  nu tredje året, och detta är ju ingen bantningskur jag vet, det är en livsstil. Med med åren har jag där emot blivit mer medveten att dra ned lite på kolhydraterna. Jag tycker det är bara gott där efter semestern att "riva" kroppen lite efter sommaren synder!....😌
Men tusan så gott det är med mat i alla dess former, att det är inget man skulle välja att vara utan.
Nu laddar jag bara till resa till Stockholm till mässan,
och allt är bokat både med hotell och biljetterna till MITT KÖK' s mässan.
 
500g köttfärs/alt älgfärs
1 gul lök, hackad 
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpure
2 msk smör
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar
1 burk (400 g) körsbärstomater 
6 ägg 
1 dl grovriven parmesanost
 
Gör så här:
Fräs löken o vitlöken med smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den             
några minuter. Tillsätt salt och tomaterna med spad. Låt det puttra i 5 min. Rör om då och då. Lägg färssåsen i en form. Gör sex gropar i köttfärssåsen med en sked och knäck försiktigt ett ägg i varje grop. Skjuts i ugn i 200g ca 5-10 min, så att man ser att äggen har stannat av. Strö över peppar och ost. Det här är gott med ett surdegsbröd och oliver när man inte rivstartat!..😜
 
#1 - Anonym

Lycka till på matmässan.

Svar: Tack!.. Jag tror att det kommer att bli hur trevligt som helst!!...:)
Tinas skåpmat