Gott bröd med frukt och nötter
Jag gillar när det går fort att sno ihop ett gott bröd, och det här gick både snabbt och var väldigt saftigt o gott. Men det är ett väldigt mättade så man behöver inte så grova skivor av det. Jag tycker om att servera en stark god ost med en najsig äppelchutney till.
En lång arbetshelg på gång fram till tisdag, sedan bär det av till Haparanda IKEA för att slösa lite pengar. Och den helgen kommer att tillbringas i Älvsjö Sthlm på Mitt Kök mässan, där ska det både ögon fröjdas, och mat och kakhålet kommer att få sin beskärda del!...😋

 
1 1/2 dl fiberhavregryn 
4 dl Dinkelmjöl
1 dl vetekross
1 dl grahamsmjöl 
2 1/2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl torkade tranbär
1dl russin
1 dl mörk sirap
2 dl hasselnötter
5 dl filmjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°c. Blanda i en bunke ihop havregryn,dinkelmjöl, grahamsmjöl, vetekross, salt, bikarbonat, bakpulver, sirap och hasselnötter. Häll över filmjölk och flytande. Rör samman till en  kladdig deg. Häll degen rakt i en smord brödform som rymmer 1-1½ liter.  Grädda genast i mitten av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp brödet på ett galler och svep en handduk om och låt svalna.

 

#1 - Nalliiz

Ser otroligt gott ut! :D

Svar: Ja det blev ett riktigt gott o saftigt bröd!...det som var synd är det blev bara ett bröd av satsen, men o andra sidan ett drygt bröd. Tack för din kommentar!.:)
Tinas skåpmat

#2 - Jennifer

Värt att testas! :D

Svar: Absolut!.. Finns många varianter på detta bröd!... Men detta gillades skarpt !...:P
Tinas skåpmat

#3 - Maria

Så gott! Mmm... kan gå åt mycke av det i höstrusket o baka är ju bara så skönt denna årstid. Allt gott!

Svar: Visst är det man behöver värme från alla håll nu, även ugnsvärmen!...;)ha dt gott!
Tinas skåpmat