Mycket god morotskaka
Vilket fantastiskt väder vi har haft denna helg!...och en ledig sådan. Vi har bara njutit av vädret och ätit god mat med goda vänner denna helg. Kakan blev en efterätts kaka efter den goda grillmiddagen. Morotskaka smakar bäst dagen efter den gjort, då morötterna har fått safta in sig rejält i kakan!...=)
Ha en fin vecka på er!!
 
 
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 1l/2 grovt hackade valnötter
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk finstött kardemummaen
1 msk malen kanel
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
4 dl finrivna morötter
2 1/2 rapsolja
 
Topping
2 dl florsocker
200g smält smör som har svalnat
200 g philadelphiaost
3 tsk vaniljsocker
1 apelsin finrivet skal och pressad saft
 
Gör så här:
Slå ugn på 200g
Vispa samman ägg och socker fluffigt. Tillsätt valnötter,salt, kardemumma, kanel,  och mjölet som du blandat med bikarbonat och bakpulver. Vispa samman alltihop. Blanda ihop morötterna och oljan. Häll smeten i en springform men löstagbar botten. Grädda i  30-40 min, prova med att sticka i den. Låt sedan kakan svalna.
Vispa ihop färskosten med florsocker. smält smör, till en kräm. Tillsätt vaniljsocker, apelsinskal och pressad saft.
Vispa ytterligare och fördela sedan krämen över kakan. Jag garnerade de med rivna morötter som jag hastigast slät sjuda i ca 1-2 min, sedan lät de kallna o  torka och fördelade över kakan Låt kakan gotta till sig innan serveringen.
En god och kall sangria när värmen slog till!!
 
 
 
Receptgalleriet

Mmmm..morotskaka! Alltid lika gott!!

Svar: Absolut!...en riktigt mumsig sådan!..:P
Tinas skåpmat

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress