Fiskpinnar av torskfilé
Fiskpinnar man köper i frysdisken är totalt ingenting i jämnförelse att göra egna. Det är mer fisk än ströbröd i dessa hemgjorda,  och fram för allt så smakar det fisk. Frysta fiskpinnar är fabrikstillverkad mald fisk med en massa panering.   Inte för att vara "tjörmig"  men nej tack!....
Tack för mig o ha en skön helg!!
 
600- 700g fiskfilé av torsk( färsk är bäst)
2 ägg
2 dl panko( asiatisk ströbröd)
Salt o peppar
smör
 
Gör så här:
Skär fisken i lagom stora bitar eller låt de va som filébitar. Salta o Peppra.  Doppa dem först i uppvispat ägg och sist panera i pankon. Hetta upp smör i en stekpanna och stek bitarna gyllenbruna på låg värme.
 
Sås
1 dl hackad pickles
1 dl matyoghurt
1/2 dl majonäs
3 msk hackad dill
Salt o Peppar
 
Gör så här:
Hacka picklesen och blanda det med yoghurten, majonäsen. Hacka dillen fint, salta o peppra. Låt stå en stund innan servering. Jag serverade ungrostad skivad potatis och rödbetor med olivolja och flingsalt o peppar.
 
MÅ Gott

Ja, det där måste vara som en helt annan maträtt än köpta fiskpinnar från frysdisken!

Trevlig helg!

Sara Ekman

Åh vad gott :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress