Mörkret ute ligger som en lång evighet nu, lite snö skulle var helt rätt nu!.....◊
3 dl fullkornsris
1 höns/kycklingbuljongtärning
Ca500 g kassler
1 burk skivad konserverad ananas i juice,( spara även juicen till såsen)
Ananas- och ingefärssås:
2 dl ananasjuice
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
3 msk vetemjöl
2 tsk riven ingefära
salt, peppar
2 dl riven lagrad ost
Skölj riset. Koka riset med buljongtärningen enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnsfast form.
Skär kasslern i centimetertjocka skivor. Häll ananasjuicen i en kastrull och spara till såsen. Lägg kassler med ananasskivor ovanpå, lite omlott på risbädden.
Ananas- och ingefärssås: Blanda ananasjuice, mjölk, grädde och mjöl. Koka upp under omrörning låt sjuda i 3 minuter. Smaksätt med riven ingefära, salt och peppar. Blanda ner ost och rör om tills osten smält.
Häll såsen över kasslern och gratinera mitt i ugnen i 225g ca 15 minuter. Pudra över lite paprikapulver . Servera med sallad.
Min Lilla Kokvrå
Ett recept helt i min smak, en enkel rätt som sätter guldkant på vardagen. Tack för receptet, ska absolut testa det någon dag.
Mårtenssons kök
Ja men fy, det här mörkret hade man mer än gärna bytt ut nu mot lite sol och värme! Men tills det är dags så får vi njuta av all god mat istället och en gratäng med ingefära är ju inte helt fel.
Svar:
Tinas skåpmat
Min Lilla Kokvrå
Nu har jag testat Kasslerlådan och den smakade kanon. http://minlillakokvra.blogspot.se/2012/11/farsk-ingefara-i-maten-ar-bra-for-halsan.html
Den föll hela familjen i smaken, så den kommer jag garanterat att laga fler gånger.
Svar:
Tinas skåpmat
pontus lind
Spännande recept. För oss som är lite oerfarna i köket hade det varit bra med en temperaturangivelse också
Svar:
Tinas skåpmat
4