Tikka masala meal

Tikka masala är  riktigt smaskigt!...och kanske denna gång blev den lite i hetaste laget enligt ungdomarna, jag själv gillar hetta i mat, och med raitan så balanseras hettan o svalkas något. Nästa gång när mer tid ges ska jag ge mig på att baka naanbrödet sjäv om men de köpta inte alls var så dumt heller.

400 g tandoori kyckling, benfri

1 burk krossade tomater
1 msk tomatpurè
1oo g crème fraiche
1 gullök
1 färsk, röd chili
1 msk riven färsk ingefära
3 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk korianderpulver
1 krm cayenpeppar
1 krm chilipulver
Gurkmeja för den vackra färgen
salt
1 msk olja
Haricots verts

Gör så här:
Om du vill göra tandoori kyckling marinera kycklingen enligt receptet nedan och stek i en stekpanna eller grilla i ugnen.
Salta kyckling efter den har marinerat minst i 2 timmar.

Tandoori marinad
400 g kycklingfiléer (eller andra kycklingdelar)
1/2 dl yoghurt alt/ filmjölk
1 ½ msk tandoori masala(färdig kryddblandning)
1 msk citronsaft

Tikka masalaröran:

Skala och hacka båda löksorterna.
Kärna ut chili och de vita skiljeväggar. Fräs grönsakerna i olja i 5 minuter tillsammans med kryddor.
Uppvärmda kryddor släpper fram arom och det kommer att dofta underbart. Häll krossade tomater och tomatpurè och koka upp såsen.
Smaksätt med salt och crème fraiche. Lägg kycklingbitar i såsen, låt det dra en liten stund Och sist så rör ner lite brytbönor så de får bli varma.

Serveras med ris raita, och de blev ett köpes naanbröd.

Raita:
1 färsk gurka
2 1/2 dl (turkisk) yoghurt
1 tsk mald spiskummin
1 tsk gula senapsfrön
1/2 tsk färskriven ingefära
salt

Gör så här:
Skala och kärna ur gurkan. Skär den i mycket små tärningar och rör ner dem i yoghurten. orrosta spiskummin och senapsfrön en minut under omrörning i stekpannan tills kryddorna doftar starkt. Rör ner dem i yoghurten och smaka av med färskriven ingefära och salt.

mamma
2012-05-30 @ 22:42:36

Ser väldigt gott ut som vanligt på allt du gör. Kram

Tina
2012-06-01 @ 10:29:54

Tack mamma! <3




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0