Maria bebådelsedagen och produkttest: wilfa våffeljärn


Så var det visst våffeldagen idag...fast här äter vi våfflor rätt så ofta och igentligen särskilt om sommaren. Våfflor fick man även oftas  hos mormor när man kom och hälsa på tillsammans med hjortronsylt eller hallonsylt och grädde. Hjortron var en favorit och jag älskar fortfarande detta guldmos trots att det är hårdvaluta.
 
Nu hade jag lite tur när vårt gamla våffeljärn med ett antal år på nacke fick bytas ut mot ett järn från Norska företaget  Wilfa
Det gav stora fina laggar av detta järn  (på  hela 23 cm) diameter  med 6 st stora frasiga våffelhjärtan. Och den har en justerbar termostat om man gillar de frasigt.. då kan man dra på lite!




Frasiga dinkelvåfflor

6 dl siktat Dinkelmjöl
4 tsk bakpulver
6 dl Mjölk
50 g smör
3 ägg
2 dl vichyvatten
ca 2 tsk salt

Gör så här:
Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken i kastrullen. Häll det över mjölblandningen. Rör ner äggulorna i smeten. Blanda i vichyvatten. Vispa äggvitorna till hårt skum och klicka ner i smeten. Grädda i ett riktig hett järn o lägg det på ett galler efteråt då behåller de sin frasighet..om man inte äter de på en gång vill säga;).
Vichyvattnet gör våfflorna extra frasiga

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress