Cannelloni med spenat o ricottaost

 Vilken underbar dag det blev, sommaren är tydligen inte slut än. Jag och min yngsta son tillbringade dagen på stranden med sol och bad och en god sallad till. Väl hemma så ska det ju fixas käk till oss alla,  och nu när vi är 3 som ska ha matlådor får man tänka lite "mer" så denna  matlåde historian  kan vara nått som är för 6-8 pers.
Ha det bäst!♥


2 vitlöksklyftor
2 brk finkrossad tomat
4 msk tomatpure
3 dl vatten
2 påsar fryst bladspenat
2 brk ricottaost
1 brk creme fraiche
2 pkt pastaplattor
2 pkt Mozzarellaost (125g)
Olivolja
Salt o Peppar

Gör så här:
Sätt ugn på 225g. Skala o finhacka vitlökeno fräs i 3 msk olivolja tillsammans med tomatpurén i en gryta.
Tillsätt den krossade tomaten o vatten. Puttra i ca 5 minuter. Tina och krama ur vätskan i  spenaten. Blanda spenaten med ricottaosten och creme fraichen. Salta o peppra.
Fyll pastaplattorna med ostblandningen och rulla ihop till rullar.
Häll hälften av tomatsåsen i en långpanna och lägg rullarna i pannan. Häll resterande av såsen över rullarna och toppa med smulad mozzarella. Gratinera i ugnen 225g i ca 20 min. Serveras med en sallad.
Food According to Elsa

Vilken fantastisk blogg!! Kul att hitta hit!

Svar: Tack! du är välkommen tillbaka!...=)
Tinas skåpmat

Sofia

Gud vilken bra blogg! hitta många nya recpet jag vill testa=D

Svar: Tack snälla!.. du är välkommen hit o hoppas du hittar som passar smaklökarna!...=))
Tinas skåpmat

Mårtenssons kök

Så gott med cannelloni, och så lätt at variera fyllningen!

Svar: Ja visst är det, jag själv älskar spenat till det mesta i pastaform!..
Tinas skåpmat

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress