Vilken underbar dag det blev, sommaren är tydligen inte slut än. Jag och min yngsta son tillbringade dagen på stranden med sol och bad och en god sallad till. Väl hemma så ska det ju fixas käk till oss alla, och nu när vi är 3 som ska ha matlådor får man tänka lite "mer" så denna matlåde historian kan vara nått som är för 6-8 pers.
Ha det bäst!♥
2 vitlöksklyftor
2 brk finkrossad tomat
4 msk tomatpure
3 dl vatten
2 påsar fryst bladspenat
2 brk ricottaost
1 brk creme fraiche
2 pkt pastaplattor
2 pkt Mozzarellaost (125g)
Olivolja
Salt o Peppar
Gör så här:
Sätt ugn på 225g. Skala o finhacka vitlökeno fräs i 3 msk olivolja tillsammans med tomatpurén i en gryta.
Tillsätt den krossade tomaten o vatten. Puttra i ca 5 minuter. Tina och krama ur vätskan i spenaten. Blanda spenaten med ricottaosten och creme fraichen. Salta o peppra.
Fyll pastaplattorna med ostblandningen och rulla ihop till rullar.
Häll hälften av tomatsåsen i en långpanna och lägg rullarna i pannan. Häll resterande av såsen över rullarna och toppa med smulad mozzarella. Gratinera i ugnen 225g i ca 20 min. Serveras med en sallad.
Häll hälften av tomatsåsen i en långpanna och lägg rullarna i pannan. Häll resterande av såsen över rullarna och toppa med smulad mozzarella. Gratinera i ugnen 225g i ca 20 min. Serveras med en sallad.
3