Varm lax och skinktårta

Här har det sparats på krutet faktiskt.. när en förkylning slog till som ett bombnedslag och gjorde qvinnan helt utslagen. Hälften min fyllde jämna år i helgen som kryddan på moset. Tur hade han avtackat sig all uppvaktning och vi bokade in oss på en hotell  med all upppassning med mat o mys. Fast nog hade jag velat vara hemma för kry var jag inte hostade hela nätter o dar  så sömnen blev de si o så med. Fast när vi kom hem gjorde jag en snabb varm tårta till honom som är uppskattad här hemma. Ja ibland är det mycke på ett järnspett!....


1 pkt hönökakor
Fyllning: 1
150g kokt skinka
1 dl strimlad purjo
5 finhackade champinjoner
1 1/2 dl creme fraiche
Salt o peppar

Fyllning: 2
ca 250g varmrökt pepparlax
1 dl fint skuren purjo
2 msk cremefraiche( valfrifetthalt)
1-2 msk majonäs

3 Skivade tomater och riven stark ost

Gör så här:

Strimla skinkan och skär det smått Skölj o skiva purjon och svampen och finhacka det. Fräs det tillsammans i en stekpanna. Dra ifrån plattan.  Krydda på med peppar o salt . Slå i creme fraiche o rör om tills allt är blandat 
Gör sedan fyllningen 2 klar.Skiva purjon riktigt tunnt. Mosa fisken tillsammans med de övriga ingredienserna, och rör så det blir en härlig kall mousse

Lägg ut 1 halva  hönökakor på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut av fyllning 2 ut över hela kakan, sedan en halva hönökaka o fyllning 1 på avsluta med 1 till halvkaka.
Fördela de skivade tomaterna o täck med osten. Skicka in i ugnen på 200 grader i ca tio minuter....
eller tills osten har fått fin färg

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress