50 gr jäst
3 1/2 dl kallt vatten
1 msk salt
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
5 dl durumvetmjöl
Ca 5 dl siktat dinkel
Gör så här:
Häll vattnet i en rostfri bunke, tillsätt jäst och oljan. Vispa ihop allt. Tillsätt saltet.
Häll i mjölet, knåda eller låt degmaskinen arbeta degen till en jämn degboll.
Låt degen jäsa i 1-1 1/2 timme i en stor degbunke.
Ta upp degen, dela och forma den till 6 stora bollar. Lägg upp dem på ett fat och ställ in i kylen med en blöt handduk över och låt stå i minst 5 timmar
Stoppa in en plåt med låg kant (eller en högkantad upp och ner) i ugnen och låta den bli riktigt varm, 250 grader.
Pizzorna bakar du ut på bakplåtspapper på en kall plåt, och sedan drar du över papperet med pizzorna till den varma plåten. Pizzorna blir då knapriga och inte så blöta o trista under.
( på denna pizza hade hemgjord Tomatsås stekt fläskfile,svamp, ost och ruccola till servering)
Gott som vanligt =)
mums ,tack för det receptet
va snyggt du gjort i bloggen
Snygg blogg och som vanligt fina recept.Kram
3