Otroligt goda kakor och gillar man nötter så är detta en kaka för dig!...har även provat att trycka ner hallon i denna kaka så får du en härlig efterättskaka. Jag kör här med dinkelmjöl som jag tycker är ett bättre alternativ alltså ett lägre GI-värde, drog även ner en 1/2 dl på sockret.
Detta recept dubblerade jag och gjorde det på en stor plåt........
1 1/2 dl hasselnötter
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 1/2 dl dinkelmjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 200g. Hacka nötterna. Rör smör och socker poröst i en skål. Tillsätt ägget. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner blandningen i smeten. Bred ut smeten till en kaka på en plåt med bakplåtspapper. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Skär kakan lagomt stora rutor innan de kallnat.
Tack för gratulationen !
Surkål är nog en av mina favoritingredienser i mat speciellt om man gör den själv från grunden tillagad i Ankfett, oj oj...mums :)
Ha en fin kväll.
Så goda kakor ! passar mig perfekt då jag gillar nötter :-)
Fortsatt trevlig Torsdag
/ Jenny
2