Nyårsmeny...

Eftersom de blev till att jobba igår kväll o en nyktert nyårsfirande så firar vi idag med god mat o dryck då man är ledig hela helgen...;)

Räkbakelse

Förbereds dagen innan festdagen

24 skivor formfranska
125 g majonäs
1/2 dl creme fraiche
3-4 msk Kalles kaviar
2 msk hackad dill
2 msk hackad rödlök

Dekoration:
ostbågar
250g skalade räkor
löjrom eller svart kaviar
dill och citron

Gör så här:
Ta med hjälp av ett glas ut en rundel ur varje brödskiva.
Blanda resten av ingredienserna till en smet.
Fördela hälften av smeten på tolv av rundlarna.
Lägg på de övriga rundlarna som ett lock.
Bred sedan smet ovanpå och runt sidorna.
Täck över med plastfolie och låt stå i kylen i ett dygn.

På festdagen
Ta ut bakelserna ur kylen och rulla dem i finhackade ostbågar.
Dekorera varje bakelse med 6-8 räkor, lite löjrom eller svart kaviar, en tunn skiva citron och en dillvippa


Oxfile med potatisbakelse och balsamicosås

Efterätten blev de tyvärr inget kort på....glömdes bort totalt ;)  men de blev iaf vaniljglass med varm hjortronsylt..YAMMI!!!

ejmis

Räkbakelsen kommer att testas =)

God fortsättning!

Diana

Mmmm! Ser fantastiskt gott ut!! Och jag tror jag svimmar när jag läser om denna räkbakelse. Grrrr! VA GOTT DET LÅTER!!

Du är händig tjejen :)

Mums!

Kram Di

soffie

mmm va gott

har du recept på din potatisbakelse,

jag gjorde potatismuffins det kanske är nästan samma

sak

god fortsättning

Camilla

Hej vännen!

Tack för alla dina fina kommentarer =)

Gott nytt år till dig med, massa kramar!

Jessica

Ostbågar är verkligen toppen runt smörgåstårta eller smörgåsbakelser, har kört en liknande förrätt för några år sen och det var så gott.



Varmrätten ser ju även den hur smarrig ut som helst.



Ha det gott!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress