Västerbottensostgravad strömming

Västerbottensosten är en favorit av alla ostarnas ostar o klart man kommer ifrån Västerbotten så är det en ost som oftast finns i ens kök. Osten i sig är användbar i många rätter med dess kraftfulla smak så ger det de dära lilla x-tra- 


300g strömming
Gravlag:
6 dl vatten
1 dl ättika (24 %)
2 msk salt

Gör så här:

Ostsås
2 dl Västerbottensost, finriven
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 msk citronsaft
1 dl finskuren gräslök
Salt och peppar

Gör så här:

Blanda ingredienserna till gravlagen i en stor rostfri bunke. Klipp av fenan och dra av skinnet.  Lägg den sedan i lagen över natten i kylen. köttet skall vara vitt o fast. Ta upp strömmingen och låt den rinna av.

Ostsås:
Blanda samman alla ingredienser till såsen.
Låt strömmingen rinna av och lägg den sedan tillbaka i såsen i en glasburk eller skål.

Therese

Den här varianten såg mycket god ut..Blir att göra den om det finns strömming kvar..

Passar på att önska dig en god jul..

Kram!

Psst va tvungen att rekommendera ditt recept på facebook..

Jimmie Lannér

Inget är så gott som hemgjort :)

Tack för din kommentar och ha en riktigt God jul nu !

Mårtenssons kök

Låter gottigt för oss som älskar både sill och västerbottenost!



Vi önskar dej en GOD JUL!

/Anki och Håkan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress