500g Suovasskav av älg
1 gul lök
1 msk messmör
1 msk soya
Karljohan svamp eller någon annan svamp
1 msk mjöl
2 dl dl mellangrädde
2 dl mjölk
Salt o peppar
Gör så här:
Hacka llöken och stek den färdigt, När löken är klar tar du skaven till en normal stor gryta.
Stek svampen, dra ner det till grytan
Stek skaven av älgköttet i några omgångar, rätt stark värme i 20-30 sekunder. Skrapa ner allt i grytan, pudra över mjöl.
Häll på matlagningsgrädden o mjölken, messör,fonden. Salta o peppra.
Rör om och låt sjuda i ca: 5 minuter.
Servera med: Pasta eller ris, och vinbärsgele
Himmel så gott det där lät, ska pröva nu när jag har älgkött. Kramar till er alla.
Har ju älgkött i frysen. Får prova detta med...
Kramen igen hihi.
Vad har hänt med din andra blogg? Är den borta?
Hittar den inte....
Klems.
3