I detta recept har jag plockat bort ströbrödet och gjort det mer GI vänligt!
Den blev väldigt saftig o god.
800 g köttfärs
2 ägg
1 msk kalvfond
1-2 dl mjölk
salt
peppar
Fyllning
karljohansvamp /champinjoner
salt
1oog gräddädelost(grovriven)
gräddsås
2 1/2 dlCreme fraiche
1 msk kalvfond
sky från köttfärslimpan
1 tsk soja
salt
peppar
Gör så här:
Hacka och fräs svamp och salta lite. . Rör ner ägget och kalvfonden samt blanda köttfärsen.
Bre ut köttfärssmeten på plastfolie och strö över den grovrivna osten (eller hacka och strö över den). Strö över svamphacket och rulla ihop till en rulle med hjälp av folien. Lägg köttfärslimpan i en smörjd ugnsfast form och grädda i 200g i ca 30 minuter.
Gör en sås på creme fraiche, , fond, soja. Vispa ur den ugnsfasta formen med 1/2 dl vatten och vispa ner skyn i såsen. Ifall du vill kan du reda av såsen med maizena. Till det här serverar jag strimlad stekt vitkål med salt o peppar
gärna någon sallad till.
Stekt vitkål måste jag testa, alla tillbehör är mer än välkomna här hemma, sånt istället för potatis/ris/pasta! Kram Carina
mmm guu va gott det lät fast jag skulle byta ut ädelosten mot nån annan ost då jag ej gillar den smaken,
tack för roliga och inspererade recept.
kram
Dagens middag är räddad, köttfärslimpa blir det..
Tack för tipset.
Mamma mia, vilket smarrigt recept. Det ska jag göra en dag. Så enkelt det såg ut att rulla ihop den i plasten så där.
Skönt att vara hemma igen ska jag säga. Man sover mycket bättre hemma i sin egna säng.
Ha nu en fin tisdag.
Kram Synne.
4