2 msk tomatpuré
2 msk äppelcidervinäger
1 dl enbär (10 krossade bär)
vitpeppar
2 msk olja
2 st stora morötter
2 st rödlökar
blandsvamp eller trattkantareller
3 klyfta vitlök
2 st buljongtärning
1 tsk salt
1 dl vatten
Gör så här:
Låt lergrytan ligga i blöt några timmar innan den används. Den kan annars spricka.
Blanda puré, vinäger, enbär, vitpeppar och olja till en marinad och lägg i en plastpåse. Lägg köttet i marinaden och låt det stå kallt ett par timmar. Vänd köttet ett par gånger under tiden i påsen.
Skala ochskölj morötterna och skär dem i 1/2 cm tjock askivor. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Putsa och skiva svampen oh förväll den hastigt. Skala vitlöksklyftorna.
Lägg köttet med marinad i lergrytan. Lägg i morötter, lök, svamp och vitlök, smula ner buljongtärningen och salta försiktigt. Rör om så att allt fuktas av marinaden. Lägg på locket och ställ grytan långt ner i den kalla ugnen. Sätt ugnen på 200°C och låt grytan stå 2 timmar.
Tag ut grytan ur ugnen och vnd köttbitarna. Ställ tillbaka grytan i ugnen och låt den stå ytterligare ca 1/2 timme eller tills köttet känns mört.
Ännu ett smaskigt recept!Du är som en liten kokbok min vän:;)
Du, det där är sånt som smälter i munnen!
Det tänker jag testa. Jag har älgkött som ligger i frysen och bara väntar.
Godnattkram från mig
Åh älgkött det är gott!
Godnatt på dig :)
God morgon!
Mums vad gott det här såg ut! :-)
Missa inte om att vara med och tävla om 2st valfria kryddor från Aromia på min blogg! http://kalasgott.blogg.se/2009/february/tavling.html
5