Vilt i lergryta.....

1 kg älgkött

2 msk tomatpuré

2 msk äppelcidervinäger

1 dl enbär (10 krossade bär)

vitpeppar

2 msk olja

2 st stora morötter

2 st rödlökar

blandsvamp eller trattkantareller

3 klyfta vitlök

2 st buljongtärning

1 tsk salt

1 dl vatten

 

Gör så här:

Låt lergrytan ligga i blöt några timmar innan den används. Den kan annars spricka.
Blanda puré, vinäger, enbär, vitpeppar och olja till en marinad och lägg i en plastpåse. Lägg köttet i marinaden och låt det stå kallt ett par timmar. Vänd köttet ett par gånger under tiden i påsen.
Skala ochskölj morötterna och skär dem i 1/2 cm tjock askivor. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Putsa och skiva svampen oh förväll den hastigt. Skala vitlöksklyftorna.
Lägg köttet med marinad i lergrytan. Lägg i morötter, lök, svamp och vitlök, smula ner buljongtärningen och salta försiktigt. Rör om så att allt fuktas av marinaden. Lägg på locket och ställ grytan långt ner i den kalla ugnen. Sätt ugnen på 200°C och låt grytan stå 2 timmar.
Tag ut grytan ur ugnen och vnd köttbitarna. Ställ tillbaka grytan i ugnen och låt den stå ytterligare ca 1/2 timme eller tills köttet känns mört.

Lillan

Ännu ett smaskigt recept!Du är som en liten kokbok min vän:;)

Diana

Du, det där är sånt som smälter i munnen!

Det tänker jag testa. Jag har älgkött som ligger i frysen och bara väntar.

Godnattkram från mig

Lena

Åh älgkött det är gott!



Godnatt på dig :)

Lillan

God morgon!

Jennie/Kalasgott

Mums vad gott det här såg ut! :-)



Missa inte om att vara med och tävla om 2st valfria kryddor från Aromia på min blogg! http://kalasgott.blogg.se/2009/february/tavling.html

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress