Kålpudding....

Husmanskost är en stor  favoriter hos mig.... receptet när det gäller kålpudding en riktig husmansklassiker, och enligt min smak den godaste.
Om man känner för det kan man även tillsätta ris i kålpuddingen som mer "utfyllnad". Men själv tycker jag att det är lika gott utan.



1 kålhuvud (ca; 1,5-2 kg)
2 msk margarin
2 msk sirap
600 g blandfärs
2 ½ dl mjölk
1 tsk Timjan
1 msk worcestershiresås 
Salt o svartpeppar efter smak

Gör så här

Strimla kålhuvudet
Smält margarinet i en stor stekpanna eller stekgryta.
Lägg i kålen och bryn den lätt.
Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra.
Häll över sirap.
Ställ åt sidan medan du blandar färsen.
 
Blanda blandfärs med mjölk, salt och peppar, worcestershiresås .
Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form.
Bred över färsen och täck över med resten av kålen.
Grädda i ugn ca 45 min i 175g . Servera med potatis och lingonsylt.

Carina

Ikväll kommer Stefan hem så nu blir det äntligen lite matlagning här hemma igen!

Husmanskost för hela slanten blir det, raggmunk en dga och kålpudding en annan!

Kram Carina

Tina

Carina: Ja de hårt arbetande männen behöver riktig mat...så de har nått att bita. Tycker en del husmanskost är underskattad faktiskt för de är både gott och du blir ordentligt mätt för en längre stund.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress