Ca (6 personer)
2 blomkålshuvud
1 1/2 tsk salt
malen vitpeppar
smör
Gör så här
Ansa blomkålen och bryt den i buketter. Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten. Ta upp med hålslev och lägg över i en bunke.Mixa blomkålen med en regäl klick smör, salt och peppar till ett jämnt mos. Eventuellt kan lite av kokvattnet el grädde behöva tillsättas för att moset inte ska bli för hårt. (Man kan pressa blomkålen genom en potatispress .. eller med mixerstav, potatiststöten).
♦
Till de serverades bifteki kryddmix från Santa Maria som blandades med blandfärs alt. lammfärs
och servera en sallad o Tzatziki
Det där såg inte alls "pissnödigt" ut!
Har aldrig testat blomkålsmos.............kanske dags!
Vad skönt att komma hem till gjord sysslor!!
Här växer min irritation för varje dag :(
Ha en skön kväll!
Kram!
Tack, va roligt att höra:)
Ha det så bra du med!
2