Den här rätten har jag gjort flera ggr med kycklingfilé, men denna gång provade jag att göra den med benfri kottlett.......
Marinad:
2 dl soja
2 dl vatten
3 pressade vitlöksklyftor
1 kg kycklingfilé
Gischet:
2 dl grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche
2 msk soja
2 msk messmör
1 tsk sambal oelek
2 dl grädde
½ dl mjölk
senap
Peppar o Salt
Gör så här:
Marinera kycklingen i 5 timmar.
Stek kycklingen i marinaden 25 min i 225° ugn. Vänd filén några gånger under tiden.
Ta ut formen, och låt kycklingen kallna i sin marinad.
Ta sedan upp kycklingen och skiva den i lagomt stora skivor. Lägg tillbaka i ugnsfast form.
Blanda ihop ingredienserna till såsen och slå över kycklingen. Strö över riven ost, och skjuts i ugn i 225g i ca 15 min, tills det har blivit genom varmt.
-Servera ris el pasta.. eller som vi GI varianten..en god sallad
Marinad:
2 dl soja
2 dl vatten
3 pressade vitlöksklyftor
1 kg kycklingfilé
Gischet:
2 dl grönsaksbuljong
2 dl creme fraiche
2 msk soja
2 msk messmör
1 tsk sambal oelek
2 dl grädde
½ dl mjölk
senap
Peppar o Salt
Gör så här:
Marinera kycklingen i 5 timmar.
Stek kycklingen i marinaden 25 min i 225° ugn. Vänd filén några gånger under tiden.
Ta ut formen, och låt kycklingen kallna i sin marinad.
Ta sedan upp kycklingen och skiva den i lagomt stora skivor. Lägg tillbaka i ugnsfast form.
Blanda ihop ingredienserna till såsen och slå över kycklingen. Strö över riven ost, och skjuts i ugn i 225g i ca 15 min, tills det har blivit genom varmt.
-Servera ris el pasta.. eller som vi GI varianten..en god sallad
Maria
Låter gott :-)
Det receptet ska jag spara..
Hoppas du får en skön frdag kväll :-)
Kram Maria
Jack
snygg bloggdesign ;D
Händer idag då ? ;)
hanna
Nu är det dags för Veckans Blogg igen. Anmäl dig eller någon annans blogg du tycker borde uppmärksammas. Kram H
Sickan
Men gud vad jag skulle vilja ingå i ditt hushåll!
Så mycket god mat hela tiden :P
Kram
4