Spagettilåda
Varmrätt för 4 personer som är lätt att göra  
   
Stuvning: 
100 g bacon 
1 burk tonfisk, 200 g. 
1 gul lök 
1/2 dl klippt persilja 
3 msk vetemjöl 
2 dl mjölk 
1 1/2 dl grädde 
1 ägg 
Tillbehör: 
2 skivade tomater 
1-2 dl riven ost 
Gör så här:
Dela baconskivorna i mindre bitar och likaså tonfisken. Skala och finhacka löken Fräs baconbitarna i en stekpanna. Tillsätt tonfisk, lök och persilja. Fräs under omrörning tills löken är genomskinlig. Strö över mjölet och späd med mjölk och grädde. Låt koka 3-5 minuter, dra av från värmen, smaka av med salt och peppar om så behövs. Rör i ägget. Lägg den kokta spagettin i en smord form. Häll stuvningen över. Lägg över de skivade tomaterna och strö över osten. Gratinera i ugn, 250 grader, cirka 15 minuter. Serveras med sallad. 
En lättlagad och prisvärd pastarätt
Kristina

Hej Tina...

Måste testa att göra denna rätt. Men en fråga, om jag kokar spagettin först och sedna in ugnen 15 minuter. Blir inte pastan sönderkokad då??

Det ser hur som hellst smarrigt ut =)

Keep up the good work !!

Tina

Kristina: Jo jag förstår hur du tänker, men tanken är att det skall bara bli genom varm när man gratinera i ugn, de blir inte sönderkokta koka enl anv så skall du se att de fixar sig.. det är gott o lätt.
Lycka till och ha en bra helg;)
//T

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress