Schweizerschnitzel.......
Kvällens middag blir schweizerschnitzel med pommes o sallad
 Det här behövs till ca 4 port:
8 tunna ( 1/2 cm tjocka) färsk skinka
4 skivor ost av herrgårdstyp
4 skivor rökt skinka
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
1-1/2 dl ströbröd
1-2 msk smör eller margarin
Gör så här:
Bulta ut köttskivorna med handen så att de blir tunna. Lägg hälften av dem på en skärbräda. Lägg ostskivor ovanpå, och täck med skinkan
Täck med resten av köttskivorna. Vänd köttet i vetemjöl blandat med salt och peppar.
Pensla köttet med ägg och vänd det i ströbrödet. Lägg schnitzlarna att torka. (Hit går rätten att förbereda, då köttet kan ligga kallt i flera timmar).
Bryn schnitzlarna i en inte alltför varm stekpanna, ca 6-8 minuter på var sida. Se upp så att de inte bränns. Servera schnitzeln med kokt färsk eller stekt potatis, el hemmgjord pommes.. någon grönsak och tomater.
Soffie

mmm va gott,hoppas din kväll varit bra!!!

Kiwi

Å gud sä gött. Det måste jag testa. Ha bara provat den man köpen men den är så tam.

Ann

God morgon! ÅHÅ mat! Ja det ska testas!

Ann

Hoppas du får en bra jobbdag!

Pialotta

Ja du kan som ingen ann fixa till en god vardagsmiddag:-) Måste berömma din desighn här oxså.. kalasigt och soft med toner i lila.. snyggt:-)

Jag har ju de där ränderna på min kakomatblogg, fast målat med andra penslar:-)

Kramelikramen denna soliga fina höstdag den 1 Sep.

lena

Lät smarrigt!Hoppas det smakade väl,pommes är aldrig fel, kram lena.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress