Västerbottensgratinerad kycklingfilé
4 port
1 pkt fryst bladspenat/el färsk babyspenat
4 kycklingfiléer
2 krm salt
2 krm citronpeppar
2 dl riven västerbottenost
3 dl vispgrädde (obs måste vara vispgrädde annars skär den sig)
1 dl stark hönsbuljong eller kycklingfond
1 3/4 tsk potatismjöl
1 msk ljus fransk senap
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Pressa ur all vätska ur spenaten. Lägg spenaten i en form. Krydda filéerna med salt och citronpeppar. Lägg dem på spenaten. Strö över västerbottenost. Blanda grädde, avsvalnad buljong, potatismjöl, senap och vitlök. Häll såsen över kycklingen. Låt stå i ugn 200 grader i 35-40 min. Täck ev. med folie i slutet av ugnstiden. Servera med färsk pasta el ris och en god sallad
0