Godiskaka med Nötter och daim

En energikaka är bakad till kvällen mest spännande match,  en vinna eller försvinna match. Jag hoppas verkligen de blir fler matcher!... för jag vill inte de roliga ska ta slut redan.
Heja SAIK


4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 dl kokande vatten
3 tsk bakpulver

Kräm
250 g smör
3 dl strösocker
2 äggulor
3tsk vanillinsocker

1 st dubbel dajm
1 påse färdig hackade hasselnötter

Gör så här:
Ägg och socker vispas poröst. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll smeten i en långpanna som är klädd med bakplåts papper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 min. Nagga kakan lite med en gaffel när du tagit ut den ur ugnen. Låt svalna

Smörkrämen:
Börja inte tillaga den innan botten har svalnat
Blanda alla ingredienserna ( förutom dajmen) i en tjockbottnad kastrull. Sjud smeten tills den blivit lite tjock och något mörkare i färgen. Bred smörkrämen på bottnen medan krämen är något varm. Strö över dajmen som du finhackat och nöttera.. Skär kakan i bitar när den har
Therese

Åh vad smarrig den såg ut då, mums!

Barbro

Såg ju supergod ut,tyvärr så har vi allergi i familjen tror du det skulle bli bra med kokos.

Tinas Skåpmat

Therese: Ja den är försvinnande god!..=/



Barbro; Absolut att du kan ta cocos som ett alternativ!!

Barbro

Bakade denna kaka i helgen,var ju hur god som helst och enkel dock tog jag kokos istället för dajm o nötter funkade bara bra.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress