Schweizerschnitzel.......
Kvällens middag blir schweizerschnitzel med pommes o sallad
 Det här behövs till ca 4 port:
8 tunna ( 1/2 cm tjocka) färsk skinka
4 skivor ost av herrgårdstyp
4 skivor rökt skinka
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
1-1/2 dl ströbröd
1-2 msk smör eller margarin
Gör så här:
Bulta ut köttskivorna med handen så att de blir tunna. Lägg hälften av dem på en skärbräda. Lägg ostskivor ovanpå, och täck med skinkan
Täck med resten av köttskivorna. Vänd köttet i vetemjöl blandat med salt och peppar.
Pensla köttet med ägg och vänd det i ströbrödet. Lägg schnitzlarna att torka. (Hit går rätten att förbereda, då köttet kan ligga kallt i flera timmar).
Bryn schnitzlarna i en inte alltför varm stekpanna, ca 6-8 minuter på var sida. Se upp så att de inte bränns. Servera schnitzeln med kokt färsk eller stekt potatis, el hemmgjord pommes.. någon grönsak och tomater.