Älgbiff med grönpepparsås

 Tusan!....jag har inte varit här på väldigt länge! saknad eller inte tälger inte en historia!.  I vart fall så räcker inte tiden till för bloggen förtillfället när jobb o studier tar all min tid och uti mellan familjen. Men här kommer ett lite gott tips. Här i afton så stekte jag älgkött i skivor med ugnsrostad delikatesspotatis och denna goa men inte den kalorisnålaste sås. Me götta va det  Men jag hoppas ni hittar nått gott o givande här i allafall. Kram o ha dt bäst!

Grönpepparsås
2 msk kalvfond, koncentrat
1 tsk slotts senap
1 gul lök
2 msk grönpeppar i lag
2 msk konjak
3 dl grädde
½ dl vatten
flingsalt o svartpeppar
kinesisk soja
50 g smör

Gör så här:

Finhacka löken och fräs den i smör. Häll i grönpeppar och krossa några korn med en sked . Slå på kalvfonden, konjak och häll i l vatten låt koka upp.

 Häll i grädden, vispa runt medan det kokar. Smaksätt med salt och peppar och rör ner 1 tsk senap. Tillsätt lite kinesisk soja så det blir gyllenbrun färg, runda av med lite rumstempererat smör. Häll i lite av spadet eller skyn från köttet du steker gör det bara göttigare.