Asiatisk nudelwok
 Nu är det långt mellan gångerna det kommer något inlägg här.
Det har hänt rätt mycket runt i kring en att det har  varken funnits tid eller tanke att blogga.  Det har varit sjukdomar och ledsamheter i familjen,  slutat mitt gamla jobb och nu början med mitt nya jobb som känns så fantastiskt kul och utmanande.
Nu jobbar jag även natt blandat med dag att jag kommer upp till heltid. Jag har även hunnit med en Parisresa för att landa både i kropp och knopp, det var det väl behövligt. Här kommer en lätt asiatisk wokrätt som går lätt att sno ihop. Bra att ladda kroppen inför sista nattpasset!..
Trevlig helg på er!...💕
 
300g fläskfilé
3 msk mörk soja
2 msk torr sherry
2 tsk ljus farinsocker
 Några varv av Santa Marias Five Peppers
3 msk olivolja
100g risnudlar
1 rödlök, skuren i tunna klyftor 
1/2 röd paprika, skivad
1/2 grön paprika skivad
2 vitlöksklyftor finhackad
2 msk finhackad ingefära
2 tsk curry
200g räkor
Salladslök, skivade diagonalt
 
Gör så här.
Placera fläskfilén i en skål och häll över soja och sherry. Rör i socker och Santa Marias lime, peppar  och låt stå i 30 minuter, vänd det sedan i marinaden var tionde minut.
Slå på ugnen till 200 g. Ta upp  fläskfilé ur marinaden. Lägg filen på en liten bit aluminiumfolie som man gjort  en form av, lägg i en ugnsfast form  . Ringla en matsked av oliv oljan på köttet  och stek i 12 minuter. Ta ut ur ugnen och ställ åt sidan att stå. 
 
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
 
Ta en stor tjockbottnad stekpanna eller wok och sätt på medelvärme.
Lägg två matskedar olja och stek löken, röd paprika  i 5-6 minuter eller tills början att mjukna och fått lite lätt färg. Tillsätt vitlök och ingefära och stek i en minut. Strö curry i pannan och koka i ytterligare två minuter. Skär fläskfilé  på längden på mitten och sedan skär i tunna bitar. Lägg fläsket i het panna tillsammans med räkor och vårlök.  Woka i en minut sedan lägga de avrunna nudlarna och spadet från det stekta köttet. Blanda ihop med ett par gafflar,. Servera genast rykande het.