Pankopanerad fisk med sockerärter och gräddig dill o tomatsås
Jag är en stor vän  av fisk och mår för övrigt väldigt gott av den. Kom ihåg fisk är nyttigt av flera skäl, den har ofta väldigt låg fetthalt och innehåller dom där nyttiga fettsyror. Dessutom sägs det att fisk ofta är ett bättre klimatval än kött och det kan ju iofs vara ett bra tänk..
Tusan har inte kylan slagit till igen och det eldas för fullt i kaminen, men tusan så hög mysfaktor det är som jag inte byter bort.
En lång ledig helg och i morrn blir det bara att vara som man så väl behöver.
Ha det bäst!
 
 
500 g torskfilé eller annan fiskfilé
salt, peppar
4 dl panko (asiatiskt ströbröd) eller vanligt ströbröd
2 ägg
smör till stekning
10 st körsbärstomater
1 dl dl hackad dill
3 dl grädde av valfri fetthalt
1 nypa salt o socker
 
 
Krydda fiskfileérna med salt och peppar och vänd i vispade ägg o  sedan i panko eller ströbröd. Stek fisken i en stekpanna med smör i 2 minuter på varje sida. Dela tomaterna och lägg i tillsammans med hackad dill och grädde o en nypa salt o socker.. Låt småkoka under lock i 5 minuter. Servera fisken med potatis och sockerärter
Voilà!!!....