Latmans wokad spagetthi med chilifrästa räkor
Här på bloggen har det varit tyst då vi har varit i stugan hela påskhelgen, och jag har inte haft någon större internetuppkoppling där. Vi har ju som sagt för det mesta vistas utomhus då vädret var tipp topp. Det var kul att även några av ungdomarna följde med oss, och hjälpte oss att äta både påskmat och påskgotta.
Sedan har vi haft fullt upp med att följa vårt Skellefteå AIK i SM-slutspelet 2014....och dom VANN i år med!..💓 våra guldgossar har tagit hem guldet till Västerbotten!
Är så stolt.
Nu till något helt annat här har vi en bra lathetsfaktor, det går att förbereda o super att förbereda och ha med i husvagn, stugan.....o det var mumsigt!
Ha en skön helg!
 
1 broccolistånd
1 zucchini
500g spaghetti(jag använder Barilla Bucatini n.9)
500g oskalade räkor
1 röd chilifrukt ( urkärnad o finhackad)
2 finhackade vitlöksklyftor
Saften av 1 lime
1pkt saffran
1dl jordnötter
Salladslök till att dekorera med
 
Gör så här:
Skär broccoli i små buketter. Koka dem i ca 2 min i saltat vatten. Kyl dem i kallt vatten o låt de rinna av.
Hyvla tunna skivor  på längden av zucchinin med en osthyvel. Använd allt utom kärnhuset. Skär skivorna på längden till 1cm breda band.
Koka pasta enligt instruktion. Häll av vattnen och spola av pastan i kallt vatten, och låt rinna av.
Skala räkorna. Hetta upp oljan i en djup stekpanna eller wokpanna. Fräs räkorna, chili, vitlök hastigt. Tillsätt saften av limen och rör om. Häll över räkblandningen  i ett annat kärl så länge. Hetta upp ytterligare olja i en stek/wokpanna. Tillsätt saffran och låt det fräsa på i oljan i en ½ min. Lägg i pastan, zucchinin, broccoli, jordnötterna. Värm på det ordentligt. Salta o Peppra.
Servera i djupa tallrikar. Garnera med chiliräkorna, och finhackad salladslök
servera med soja och ev en limehalva till
Salt o
 
 
 
Peppar