Jag kommer helt klart att fortsätta att blanda tacokryddorna själv...vilken smakupplevelse och inte att förglömma du slipper alla tillsatserna som de färdiga påsmixerna innehåller ... de flesta av oss vet ju att de innehåller en hel del socker och annat jox.
ca 800g älgfärs
3 dl gräddfil
1 hackad lök
1 1/2 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
2 krm cayennepeppar
2 tsk paprikapulver
1 tsk maizenamjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 200g. Skala och hacka löken fint och lägg ner den i bunken tillsammans med gräddfilen.
Blanda ordentligt och rör sedan ner kryddorna. Tag en springform 24 -25cm i diameter,( lägg ett smörpapper och spänn fast formen så rinner de mindre vätska ut i ugnen)
Bred ut smeten i formen och ringla lite margarin på toppen.
Lägg formen på en plåt för säkerhet skull så du inte behöver städa ugnen ;) låt formen stå i ugnen i ca 45 min i 200 g
Ta av springformen och lägg över i en lägre form och skär upp i tårtbitar.
Sweet chilisås
1 brk creme fraiche
1/2 dl sweetchilisås
Blanda ihop till en slät röra och servera den till tacobitarna och ugnsrostade grönsaker.
Det här ser verkligen spännande ut och gott med egen tacokrydda, det har jag faktiskt alf´drig testat.
Vilket smart sätt att steka i ugnen på. Det ska jag genast sno.
Gott ser det ut med.
Säger natta nu.
Kramen Synnöve.
Egen tacokrydda är ju det bästa, precis som du säger så slipper man alla tillsatser också.
men mums va gott det lät, får bli lördagsmat för mej den här helgen:)Tusen tack för det receptet,
kram
Men guuu vilket bra recept, så enkelt och gott det ser ut! Måste testas, faktum är att din sida tillsammans med matplatsen är nog de sidor jag testat flest recept ifrån, det tackar jag för :-)
Kram kram Carina
Har inte en enda älg i sikte men funkar det med nöt också?
Carina: Javisst!... de vad jag hade i frysen!!...
7