800 hg älgfärs
3 hg fläskfärs
1,5 dl havregryn
2 msk potatismjöl
2 dl vatten
2 st ägg
1 riven lök
2 st riven vitlök
2 tsk salt
2 krm ingefära
2 krm svartpeppar
1 krm kryddpeppar, mald
1 dl grädde
Gör så här:
Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och grädde. Låt stå så att havregrynen får svälla i 10 minuter.
Tillsätt sedan ägg, löken o vitlöken, salt och kryddor. Lägg i älgfärsen o fläskfärsen och blanda ihop det. Fukta händerna med kallt vatten och
forma färsen till små delikatess köttbullar.
Sätt på ugnen på 175 grader och lägg över köttbullarna på en långpanna efterhand som du steker. Stek färdigt köttbullarna ca 20 minuter i ugnen.

mmm va goda de lät,med blandningan av älg och fläskfärs,
hoppas du har en bra kväll,
har ni slutat att köra GI ?
tänkte dra igång stenhårt igen efter jul nu kör jag litegrann bara,
ha en bra kväll
Gott gott!!
Natti!
Soffie:
Vi kör ganska straight på veckorna, men helgerna är det mer fritt...vi är inte ute efter att gå ner massor i vikt, eftersom vi inte har någon större övervikt..utan att man har fått ett annat tänk på vad man stoppar i sig. De blir mer långsamma kolhydrater nu än förr...fullkorn ..sen är vi rätt mycke ute o gå för motionen skull.
Skulle tro att efter helgerna blir det nog att dra åt snaran på mun även här!
Dom där köttbullarna är väl värda att testas:)
Ska nog ta och fråga maken om vi ska rulla lite i helgen:)Ha det fint, kram lena.
Tack tack för det receptet. Jag har fått en hel del älgfärs och köpt upp mig på fläskfärs, så dessa kan jag testa...fast inte idag=)
Ha det så fint/kram
5