Mina juliga köttbullar.....
SUPRIES!! Aha...det blev inga godisar idag...utan de blev köttbullsrullning...ja inte jag för jag är så snorig..  men mannen trillade.... o jag sa om han trillade för stora eller för små ;)...bra team work va?

800 hg älgfärs
3 hg fläskfärs
1,5 dl   havregryn
2 msk  potatismjöl
2 dl  vatten
2 st   ägg
1  riven lök
2 st riven vitlök
2 tsk   salt
2 krm ingefära
2 krm  svartpeppar
1 krm  kryddpeppar, mald
1 dl     grädde

Gör så här:

Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och grädde. Låt stå så att havregrynen får svälla i 10 minuter.
Tillsätt sedan ägg, löken o vitlöken, salt och kryddor. Lägg i älgfärsen o fläskfärsen och blanda ihop det. Fukta händerna med kallt vatten och
forma färsen till små delikatess köttbullar.
Sätt på ugnen på 175 grader och lägg över köttbullarna på en långpanna efterhand som du steker. Stek färdigt köttbullarna ca 20 minuter i ugnen.

soffie

mmm va goda de lät,med blandningan av älg och fläskfärs,

hoppas du har en bra kväll,

har ni slutat att köra GI ?

tänkte dra igång stenhårt igen efter jul nu kör jag litegrann bara,

ha en bra kväll

Sickan

Gott gott!!

Natti!

Tina

Soffie:

Vi kör ganska straight på veckorna, men helgerna är det mer fritt...vi är inte ute efter att gå ner massor i vikt, eftersom vi inte har någon större övervikt..utan att man har fått ett annat tänk på vad man stoppar i sig. De blir mer långsamma kolhydrater nu än förr...fullkorn ..sen är vi rätt mycke ute o gå för motionen skull.

Skulle tro att efter helgerna blir det nog att dra åt snaran på mun även här!

lena

Dom där köttbullarna är väl värda att testas:)

Ska nog ta och fråga maken om vi ska rulla lite i helgen:)Ha det fint, kram lena.

Annelie

Tack tack för det receptet. Jag har fått en hel del älgfärs och köpt upp mig på fläskfärs, så dessa kan jag testa...fast inte idag=)



Ha det så fint/kram

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress