Nyårs menyn.......

Ja som alltid har jag lite otur....Avocadon hade tyvärr inte mognat,  fastän jag fick de goda rådet att lägga de i en papperspåse tillsammans med en banan så.. då stod jag där konfunderad..så jag fick göra om cocktail på ett annat vis o den blev så här... jag tog istället kruksallad o tomat o gurka..allt annat enligt recept

Men här är det receptet som skulle gälla.

Passionerad räkcocktail

500 g räkor med skal
2 mogna avokador
2 salladslökar
4 passionsfrukter

Dressing:
1 msk dijon senap
1 msk flytande honung citron
3 msk olja
2 krm salt

Gör så här
Skala räkorna. Skala, kärna ur och tärna avocadorna.
Skölj och finstrimla salladslöken. Halvera och gröp ur passionsfrukten.
Fördela salladen i 4 portionsglas. Lägg på räkor, avokado, lök och till sist passionsfrukten.
Rör ihop senap och honung. Tillsätt oljan, lite i taget och rör emellan. Smaka av med salt.
Häll dressingen över cocktailen och servera genast med rostat bröd.

Potatisbakelse

1rulle färdigkavlad smördeg
 4 portioner hemlagad potatismos/ går oxå med pulvermos
1 påse riven VB ost
Gör så här:
Gör i ordning potatismoset som får svalna lite. Rulla ut smördegen och bred sedan moset över hela degen. Strö sedan över den rivna osten. Rulla ihop degen som en rulltårta. Skiva i lagoma potionsbitar o lägg på en plåt eller i en muffinsform som man har lagt amrikanska muffinsformar i. Pensla med ägg o strö lite ost ovan på och in i ugn i ca 10-15 min 175°
Till de servaras det Balsamicosås o oxfile/älgfile


Päron under ett After eight täcke

 Päronhalvor 1 brk konserverade
 Ca 4 msk Apelsinlikör
1 mindre ask After eight bitar

Gör så här:
 Låt päronen rinna av ordentligt och lägg dem i en ugnssäker form.
Häll över likören och lägg en chokladplatta på varje päron.
Ställ in desserten i ugnen på 175ø i ca. 10-15 minuter.
Tag ut päronen ur ugnen. dekorera med vindruvor eller valnötter.
Servera gärna vaniljglass eller lättvispad grädde till.


Laxrullarna

Kommentarer:

1 Jenny:

OJ! Som att kika in i en riktig restaurang-meny!

Man blir ju avis på din kok-konst...

dreggel

Kram, Jenny (-:

2 mamma:

o,va gott det ser ut.Kram

3 ejmis:

God fortsättning på 2009! =)

4 Jennie:

Alltihopa verkar och ser toppengott ut! :-)



Önskar dig en god fortsättning!

// Jennie

5 Carina:

Dina potatisbakelser måste testas,

ggör nog det imorgon redan, ser grymt

goda ut och så enkla att göra!

(((Go fortsättning på nya året 2009)))

6 Sickan:

Jammi! :)

7 Nettan:

Mums fillibabba !

8 Carina:

Men OJ så goda dina potaisbakelser var,

har just ätit dem och bloggat om dem,

länkade till dig såklart!

Tusen tack för tipset :-)

Kommentera här: