Ja som alltid har jag lite otur....Avocadon hade tyvärr inte mognat, fastän jag fick de goda rådet att lägga de i en papperspåse tillsammans med en banan så.. då stod jag där konfunderad..så jag fick göra om cocktail på ett annat vis o den blev så här... jag tog istället kruksallad o tomat o gurka..allt annat enligt recept

Men här är det receptet som skulle gälla.
Passionerad räkcocktail
500 g räkor med skal
2 mogna avokador
2 salladslökar
4 passionsfrukter
Dressing:
1 msk dijon senap
1 msk flytande honung citron
3 msk olja
2 krm salt

Men här är det receptet som skulle gälla.
Passionerad räkcocktail
500 g räkor med skal
2 mogna avokador
2 salladslökar
4 passionsfrukter
Dressing:
1 msk dijon senap
1 msk flytande honung citron
3 msk olja
2 krm salt
Gör så här
Skala räkorna. Skala, kärna ur och tärna avocadorna.
Skölj och finstrimla salladslöken. Halvera och gröp ur passionsfrukten.
Fördela salladen i 4 portionsglas. Lägg på räkor, avokado, lök och till sist passionsfrukten.
Rör ihop senap och honung. Tillsätt oljan, lite i taget och rör emellan. Smaka av med salt.
Häll dressingen över cocktailen och servera genast med rostat bröd.
Potatisbakelse
1rulle färdigkavlad smördeg
4 portioner hemlagad potatismos/ går oxå med pulvermos
1 påse riven VB ost
Gör så här:
Gör i ordning potatismoset som får svalna lite. Rulla ut smördegen och bred sedan moset över hela degen. Strö sedan över den rivna osten. Rulla ihop degen som en rulltårta. Skiva i lagoma potionsbitar o lägg på en plåt eller i en muffinsform som man har lagt amrikanska muffinsformar i. Pensla med ägg o strö lite ost ovan på och in i ugn i ca 10-15 min 175°
Till de servaras det Balsamicosås o oxfile/älgfile

Päron under ett After eight täcke
Päronhalvor 1 brk konserverade
Ca 4 msk Apelsinlikör
1 mindre ask After eight bitar
Gör så här:
Låt päronen rinna av ordentligt och lägg dem i en ugnssäker form.
Häll över likören och lägg en chokladplatta på varje päron.
Ställ in desserten i ugnen på 175ø i ca. 10-15 minuter.
Tag ut päronen ur ugnen. dekorera med vindruvor eller valnötter.
Servera gärna vaniljglass eller lättvispad grädde till.


Laxrullarna

Skala räkorna. Skala, kärna ur och tärna avocadorna.
Skölj och finstrimla salladslöken. Halvera och gröp ur passionsfrukten.
Fördela salladen i 4 portionsglas. Lägg på räkor, avokado, lök och till sist passionsfrukten.
Rör ihop senap och honung. Tillsätt oljan, lite i taget och rör emellan. Smaka av med salt.
Häll dressingen över cocktailen och servera genast med rostat bröd.
Potatisbakelse
1rulle färdigkavlad smördeg
4 portioner hemlagad potatismos/ går oxå med pulvermos
1 påse riven VB ost
Gör så här:
Gör i ordning potatismoset som får svalna lite. Rulla ut smördegen och bred sedan moset över hela degen. Strö sedan över den rivna osten. Rulla ihop degen som en rulltårta. Skiva i lagoma potionsbitar o lägg på en plåt eller i en muffinsform som man har lagt amrikanska muffinsformar i. Pensla med ägg o strö lite ost ovan på och in i ugn i ca 10-15 min 175°
Till de servaras det Balsamicosås o oxfile/älgfile

Päron under ett After eight täcke
Päronhalvor 1 brk konserverade
Ca 4 msk Apelsinlikör
1 mindre ask After eight bitar
Gör så här:
Låt päronen rinna av ordentligt och lägg dem i en ugnssäker form.
Häll över likören och lägg en chokladplatta på varje päron.
Ställ in desserten i ugnen på 175ø i ca. 10-15 minuter.
Tag ut päronen ur ugnen. dekorera med vindruvor eller valnötter.
Servera gärna vaniljglass eller lättvispad grädde till.


Laxrullarna

8