Det känns så gott att fyllt frysen med hembakat, lite av att man känner sig rik. Det här receptet är hämtat ur tidningen Hembakat, jag dubblade receptet då jag ändå tog mig för baket... Så kanske det räcker lite längre. Det gick rätt fort ändå att baka ut dom, så det blir nog fler gånger jag gör dom
Då jag ändå hade ångan uppe och ugnen varm så gjorde jag en ugnspannkaka som blir najs att steka upp i helgen till en matlåda.
Ha det bäst där ute i stugorna!..💕
14–16 st
50 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
75 g smör, rumsvarmt
¾ dl ljus sirap
1 ½ tsk salt
6 dl rågsikt
4–6 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, sirap, salt, rågsikt och vetemjöl lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, ca 1 cm tjock. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga tätt med en gaffel. Stansa ut rundlar, ca 13–14 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i 6–9 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Men vilken härlig blogg du har!:)
Åh, nu blev jag inspirerad! Säg något som doftar så ljuvligt som nybakat bröd.
2