Rabarberchutney med Chili

Det är en härlig tid nu för att sylta, safta o lägga in godsaker från skog o trädgårdar.
Och en trevlig present att ta till värdinnan när man är bortbjuden på trevligheter. Den här varianten jag hittade jag från Ica och passarväldigt gott ostbrickan eller grillat.

500 gram rabarber
2 st rödlökar
3 matskedar ättikssprit (12%)
0.75 deciliter vatten
5 dl strösocker
1 msk riven färskriven ingefära
1.5 msk currypulver
2 tsk salt
1 st röd chilifrukt (finhackade)
6 st aprikoser torkade, (finhackade)

Gör så här:
Skölj rabarbern och skär i encentimeters bitar. Skala och finhacka löken. Lägg rabarber och lök i en kastrull och tillsätt
ättika och vatten. Koka i cirkus10 minuter.
Rör i resten av ingredienserna och låt det puttra i ca 30–40 minuter.
Rör om då och då.
Ös upp i rena burkar. Sätt på lock. Låt svalna och förvara sedan kallt.

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress