Så var det lördag och fortfarande helg. Här blev vi så otroligt sugna på surströmming att vi krängde en burk till middag igår, och naturligtvis så följer det med en efterrätt efter en sådan måltid.... surt möter sött!..😁
Här är det full rulle och sällan en ledig stund. Min far är fortfarande sjuk och är i stor behov av sjukvård. Han har fått flytta mellan olika lasarett där det funnits plats. Mellan jobb o ledig tid har jag försökt att besöka honom då han nu vistas 15 mil härifrån, det ska inte va enkelt jämnt. Ha det bäst! 💒
-Tina
Mördeg:
150gr smör
1dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
Fyllning:
4 dl Hallon
2 dl blåbär
2 msk råsocker
1 msk potatismjöl
2 msk råsocker
1 msk potatismjöl
Mandelmassatäcke:
150 g mandelmassa
75 g smör
3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ dl kokosflingor
150 g mandelmassa
75 g smör
3/4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ dl kokosflingor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen.
Tryck ut ca degen i en pajform som mäter 24 cm i diameter. Låt pajen stå kallt en timme innan gräddning
Grädda pajbottnen i nedre delen av ugnen i 6-7 minuter. Låt den svalna
Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen.
Tryck ut ca degen i en pajform som mäter 24 cm i diameter. Låt pajen stå kallt en timme innan gräddning
Grädda pajbottnen i nedre delen av ugnen i 6-7 minuter. Låt den svalna
Blanda samman socker, potatismjöl. Strö över blåbären och hallonen när de är lite halvfrusna. Lägg dom sedan i pajskalet
Blanda samman mandelmassa och smör till en jämn smet med elvispen.
Vispa i mjöl och vaniljsocker.
Klicka ut smeten ovanpå blåbären och bred ut den. Strö över kokos.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
Låt gärna svalna ca 15 minuter innan du serverar med vaniljvisp, lättvispad grädde eller glass.
0