Lite snabbt att ta till när man är i stugan, och ändå vill ha lite fredags o lördagsmys med sin familj!
Här hade jag tur att våra snälla grannar hade plockat, rensat och förvällt svampen.. Så tjipp tjopp blev det en god toast av surdegsbröd, fläskfilé och en kantarellsås med en skvätt av hälftens whiskey i.. Gott gott!
1 fläskfilé i skivor 500g
Färskt Surdegsbröd
Rucola
Skiva fläskfilén i 1cm tjocka skivor. Salta och peppra filébitarna båda sidorna och stek dem i smör ca 1–2 min på varje sida beroende på tjocklek. Låt dom vila medan du gör såsen.
Kantarellsås:
2 dl kantareller
Olivolja
2 msk smör
½ gul rödlök (finhackad)
½ gul rödlök (finhackad)
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1-2 msk blended whisky
Salt o peppar
1-2 msk blended whisky
Salt o peppar
1/2dl finhackad persilja
Gör så här:
Fräs svampen i lite olivolja tills all vätska har försvunnit, tillsätt smör och den finhackade rödlöken mot slutet. Pudra över vetemjöl och rör om. Tillsätt whisky, grädde och fonden, låt sjuda några minuter. Blanda ner persilja och smaka av med ev salt och peppar. Skiva brödet och värm det i stekpannan med lite olja tills det fått lite färg. Fördela rucola och fläskfilé skivorna, och den goda såsen.
Hugg i med ett gott rött!

1