Det här var helt värt sin tid av förberedelse, mört som tusan blev köttet, och det går fort att grilla på grillen glazen är som pricken över i:et. Receptet är tagit från ICA Buff'è
Ha det bäst!!
`
8 portioner
ca 2 kg högrev (i bit)
2 oxbuljongtärningar
valfri glaze
salt
nymalen svartpeppar
ca 2 kg högrev (i bit)
2 oxbuljongtärningar
valfri glaze
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här:
Dagen före
Lägg köttet i en stor kastrull och fyll på med kallt vatten så att det täcker. Koka upp med buljongtärningarna. Skumma av med en sked. Tillsätt salt och peppar.
Koka högreven under lock tills den är mör, 2-3 timmar. Ta upp högreven. Förvara den i kylskåp till nästa dag, gärna under lite press så behåller den formen bättre.
Dagen D
Skär köttet i skivor och grilla/stek 3-4 minuter på varje sida. Vänd några gånger under grillningen. Pensla på någon glaze i omgångar mot slutet av grillningen, gärna barbequeglaze en mycket go glaze
Gör så här:
Blanda 2 dl chilisås 2 msk råsocker, 2 msk soja, 1 dl äppelmos, 2 tsk liquid smoke, 2 msk dijonsenap, 2 pressade vitlöksklyftor i en kastrull. Koka upp och låt kallna.
0