Älgskav i orientbröd
Så var helgen här och visst är det så att man har lite mer tid att ägna sig åt rätter som har mer omsorg om sig. Här blev det en rätt som  jag lagade tidigare i veckan som inte alls kräver sitt, utan lätt att sno ihop men ändå  lite hippt till fredagsmyset.
Ha en skön helg!
 
 
Ca 500g fryst älgstek
Salt o Peppar
 
Pepparotscremé:
1 dl färskost
1.5 dl creme fraiche
2 msk pepparrot, riven
Flingsalt o peppar
 
Tillbehör:
Sallad
4 skivade tomater
1 Skivad rödlök( som har fått ligga i kallt vatten. blir mildare i smaken)
Orientbröd/pitabröd
 
 Gör så här:
Skiva älgköttet medans det är halvfruset, helst i en skärmaskin där du kan skiva det väldigt tunnt. Blanda färskost, crème fraiche och pepparrot efter tycke. Salta o peppra. Fräs köttet i en stekpanna eller i muurikka.Vilt ska smaka vilt... därför behöver vilt inga starka kryddor. Gott till är strimlad isbergssallad/krispsallad, skivade tomater, strimlad rödlök, ruccola och inte att förglöma pepparotscremén.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress