Så var helgen här och visst är det så att man har lite mer tid att ägna sig åt rätter som har mer omsorg om sig. Här blev det en rätt som jag lagade tidigare i veckan som inte alls kräver sitt, utan lätt att sno ihop men ändå lite hippt till fredagsmyset.
Ha en skön helg!
Salt o Peppar
Pepparotscremé:
1 dl färskost
1.5 dl creme fraiche
2 msk pepparrot, riven
Flingsalt o peppar
Tillbehör:
Sallad
4 skivade tomater
1 Skivad rödlök( som har fått ligga i kallt vatten. blir mildare i smaken)
Orientbröd/pitabröd
Gör så här:
Skiva älgköttet medans det är halvfruset, helst i en skärmaskin där du kan skiva det väldigt tunnt. Blanda färskost, crème fraiche och pepparrot efter tycke. Salta o peppra. Fräs köttet i en stekpanna eller i muurikka.Vilt ska smaka vilt... därför behöver vilt inga starka kryddor. Gott till är strimlad isbergssallad/krispsallad, skivade tomater, strimlad rödlök, ruccola och inte att förglöma pepparotscremén.



0