Vilda trillebullar med morotsstuvning

Herre min vad det stormar här! vaknade tidigt i morse när vinden drog med sig alla skyfflarna och rev ner soptunnorna med buller o bång. Mannen som åkte tidigare än skrutt med flyget sa att de var lite svajigt på dit
resan!...frågan om han kommer hem ikväll från Götet. Igår var det super fint när vi steg om och det såg ut att bli en superdag med sol. Planen var att åka ut tidigt med skoter på morgonen med goda vänner, vi hade packat matsäcken och skulle inviga våra ny inköpta renskinn.  När vi kommer fram skyndade vi qvinnfolk att gräva ner oss i snön i solen, men som vi lägger oss ner så var de det sista vi såg av solen den dann*skrutt*....så det blev till att äta istället.  Men  tyvärr så blev det  inga bilder som togs på denna färd. När vi kom hem så var vi rätt så trötta efter flera mil på skotern så vi väntade en bra stund innan trillebullarna äntrade stekpannan.

500 g älgfärs
3 msk ströbröd
1,5 dl vatten
1 msk kalvfond
1 röd lök
2 st vitlöksklyftor
1 ägg
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm peppar

Blanda ströbröd, kalvfond och vatten i en bunke. Låt svälla ca 10 min. Skala och grovriv löken och vitlöken. Bryn dem i en stekpanna, låt svalna. Blanda ner färsen i ströbrödsblandningen. Tillsätt lök, ägg, senap, salt och peppar. Rör samman till en smidig färs. Forma färsen till bullar. Bryn dem i smör eller olja i en stekpanna

Morotsstuvning:

2 msk margarin
4 msk vetemjöl
4 dl gräddmjölk)
salt och svartpeppar
3 morötter

Gör så här:
Skär morötterna till slantar. Låt de småkoka i vatten och salt tills de känns något genomkokta.
Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt vetemjölet och rör om. Tillsätt vätskan lite i taget och låt koka upp under omrörning. Låt koka några min, rör om då o då. Lägg i med morötterna och salt o  peppra.

Emma

Tänk att så enkel mat kan se så gott ut!!!

Vicki

Underbar blogg, sånt blir man glad av! Besök gärna min och lämna gärna en kommentar!

mamma

Tack för detta underbara recept, ska göra detta idag för jag har ett paket älgfärs i frysen.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress