Matig Smördegspaj med tacokyckling

Gårdagens lappkast blev denna paj!... men lite av det som fanns hemma, men förvånadsvärt god blev den och ska väl göras fler gånger.  Jag har blivit så förtjust i babyspenat och det går bättre och bättre även här hemma att servera  det till mina killar. Ja nu var det alleles snart helg och en ledig sådan fantastiskt sköööönt!....
Ha det bäst!! =) 

1 färdig smördeg helst färdigkavlad
300g guldfågelns färdig strimlad  tacokyckling
1 påse baby bladspenat
1 hackad  liten gul lök
1 dl hackad salladslök
5-6 st kokta kall skivad potatis
4 dl matlagningsgrädde
3 ägg
1 dl ost (gärna västerbottenost
peppar o Salt


Gör så här
Sätt ugnen på 200 C

Fördela den färdigkavlade smördegen i en pajform. Fräs babyspenaten med hackad lök med lite matfett.  Skala den kalla potatisen och skär sedan i skivor och lägg den i formen med smördeg. Strö över salladslöken och spenaten/löken över potatisen och sedan tackokycklingen.  Vispa ägg, grädde, peppar o salt.  Häll över smeten. Strö den rivna osten över pajen.

Och skjuts in i ugnen, rätt långt ner. Det tar cirkus 45 min för den att bli klar
Servera en god sallad till

Mårtenssons kök

Härligt när lappkast blir så lyckade och goda!



Hopas du har en fin helg!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress