Blåbär o Hallon marängpaj

Här har det varit tyst ett tag när musten gick totalt ur kroppen med en förkylning som hette duga. Jag kämpa mig igenom en jobbarhelg med nöd o näppe. Det verkar var en ny epedemi här igen som härjar både på de gamla o unga. Jag hoppas nu att solen och vårvindarna blåser bort skiten. =)) En ledighelg och jag hade verkligen hoppats på att kunna fara ut med skotern denna helg, fast de har töat o så förkräckligt att det är nästa så att de inte bär med skotern. Isarna går då inte att köra på när denna vinter varit rätt så mild från förvintern.  Jag hoppas på att det är riktigt nattkallt och att man kan packa fikasäcken för tur med skotern i helgen...annars blir det skidor!!......


Mördeg
175g smör
3 dl vetemjöl
2 äggulor
1/2 dl strösocker

3 dl djupfrysta otinade blåbär/hallon

Maräng
1/2 dlhasselnötter
1 dl strösocker
2 st äggvitor

Gör så här:
Smula margarinet i mjölet med fingertopparna. Tillsätt äggula och socker. Arbeta samman till en deg. Den går lätt att göra i matberedare. Sätt ugnen på 175 grader. Kläd en pajform cirka 22 cm i diameter med degen. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen i kylen cirka 30 minuter. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter i mitten av ugnen.
Mal nötterna eller kör dem tillsammans med hälften av sockret i matberedare. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt resten av sockret och vispa tills sockret är löst. Tillsätt socker- och nötblandningen. Vänd försiktigt ner blåbär/hallon i marängsmeten. Lägg smeten i pajskalet.
Grädda pajen i mitten av ugnen 20-25 minuter eller tills marängen fått lite färg.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress