4-5 normalstora sikar
1/4 tsk salt (i buken och ovanpå)
1 dl vitt eller vatten
1 tsk smulad torkad dragon
3 dl vispgrädde
Salt o Peppar efter smak
Gör så här:
Smörj ett ugnssäkert fat. Lägg i den saltade och pepprade fisken med buken neråt. Sätt in fatet på nedre falsen i ugnen i 175 grader. Stek 10 minuter.
Häll vatten eller vin och grädde som blandats med dragon i formen runt om fisken. Stek ytterligare 10 minuter tills fisken är genomstekt. Servera siken med mandelpotatis och en råkostsallad... eller som jag stekt strimlad vitkål.
MÅ Gott
Vad gott! Jag äter hyfsat mycket fisk, men sik som var min favoritfisk som barn har jag inte ätit på mycket länge.
Jennys Matblogg
Det här såg riktigt gott ut!! :-)
Trevlig Lördag
/ Jenny
2