Ja herre jisses vad en helg kan gå fort, vi har hunnit med att bara vara och även hälsat på den äldre sonen i Umeå. Jag hade lagat upp lite mat som sagt som går fort att värma, så slipper han nudlar och panpizzor ett bra tag framöver! =))
Dagen idag gjorde jag tidigt i går morse degstöpan till tekakorna, jag blev otrolig sugen att baka tekakor som figurerats här i bloggsfären. Jag tycker de är lätta o saftiga och går relativt snabbt att baka, fast jag gjorde de lite nyttigare denna gång.
3 dl havregryn
2 dl vatten.+ 2dl mjölk
1 tsk salt
(Micra detta till gröt, svalna )
100 gr margarin
5 dl mjölk
2 pkt jäst
1/2 dl hel linfrö
1 dl sirap
ca 1 liter siktad dinkelmjöl
1 liter grovt rågmjöl
Gör så här:
Blanda ingredienserna till havregröten och micra det till en gröt. Låt det svalna
Smält margarinet och blanda ned i mjölken. Tillsätt sirapen.
Värm så det blir fingervarmt.
Tillsätt havregröten, linfrö och blanda i jästen , salt och mjöl.
Låt jäsa i 40 min.
Kavla sedan ut degen till ca. 1 cm tjock.
Gräddas i 200g ca 10 min.
0